DENETİŞİM’den DUYURU

Sunu2

DENETİŞİM’den DUYURU-10.01.2019

Saygıdeğer Meslektaşlarımız, Değerli Akademisyenler ve Yazarlar;

Kamuda iç denetimle ilgili konularda paydaşlarına yeni ufuklar açmak, iç denetim mesleğini ilgilendiren önemli konuları gündeme taşımak, mesleğin profesyonelleri ile akademisyenlerin bakış açısını bir arada irdelemek suretiyle sürekli mesleki gelişime katkı sağlamak, ülkemiz kamu yönetimine değer katacak çıktılar üretilmesine zemin hazırlamak amacıyla yayın hayatına devam eden DENETİŞİM Dergisinin 19. sayı temasını “Siber Güvenlik Riskleri ve Bilgi Teknolojileri Denetimi” olarak belirledik.

Bu temanın alt açılımı olan; kurumsal bilgi güvenliği stratejisi, bilgi güvenliği standartları, BT denetim standartları, BT risk yönetimi, siber güvenlik risklerinin tanımlanması ve periyodik olarak değerlendirilmesi (DOS ve DDOS atakları, SQL ve HTML enjeksiyonları, siber suçlarla mücadele, siber kümelenme, siber tehditler karşısında uygulanabilecek hazırlık seviyesi, ulusal siber güvenlik, siber farkındalık), dijital dönüşüm (e-devlet, dijital imza, kişisel verilerin korunması), blok zincir (block chain) teknolojileri, büyük veri (big data), veri madenciliği, yapay zeka, nesnelerin interneti, güvenli internet, kriptoloji/şifreleme, bulut teknolojileri ve bulut güvenliği ile ilgili veya Denetişim yayım kapsamına giren diğer konularla ilgili makale, çeviri ve uygulama örneği türündeki çalışmalarınızı bekliyoruz.

2019 yılı Nisan ayında yayımlanması planlanan 19. sayı için son makale kabul tarihi 15.03.2019’dir.

DENETİŞİM’in misyon, vizyon ve kapsamı (JEL kodları) ile yazım kuralları ve örnek yazım şablonuna http://www.kidder.org.tr/?page_id=151; http://www.kidder.org.tr/?page_id=112 adresinden ulaşabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.