Yazılar

KAMU İÇ DENETÇİLERİ ÇEVİK DENETİMİ TARTIŞTI

Yazılar

Kamu iç denetçileri Derneği, Kadıköy Belediye Başkanlığının destekleri ile  gelişen ve değişen dünyada iç denetim ve inovasyon kapsamında “İnovasyonun İç Denetime Entegrasyonu ve Çevik Denetim Anlayışı” başlıklı etkinlikte dünyadaki iyi uygulama örnekleri üzerinden kamuda denetimin evrildiği durumu tartıştılar.

İçinde yer aldığımız inovasyon fırsat çağı ile birçok iş süreçlerini dönüşüme zorlandığı, iç denetiminde bu değişimden etkilenmekte ve  etkin iç denetim sistem, süreçlerini etkilemekte olup, bu değişime uyum sağlaması gerektiği vurgusu yapıldı. Bu etkinlik ile iç denetçilerin şu an sıkça konuşulan inovasyon ve çevik dönüşüm gibi konularda farkındalıklarının arttırılması amaçlandığını, böylece dünya ile eş güdümlü olarak kamuda denetim sisteminin mevcut süreçlerinin dinamik bir yapıya kavuşması konusunda fikirler paylaşıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt NUHOĞLU konuşmasında kamu yönetim sisteminde denetimin ve gelişen dünyaya ayak uydurmanın önemi,  kamu idarelerinde kişilerin değil sistemin ön plana çıkması gerektiğine vurgu yaparak, bu tür etkinlikleri desteklediklerini ve bundan sonra destekleyeceklerini belirtti. Karar vericiler olarak yol gösterici, inovasyon ve çevik denetim konusunda kolaylaştırıcı rollerinin önemine vurgu yaptı.

Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Topal, “kamuda inovasyon iç denetcilerin hali hazırda denetim raporlarındaki bulguya karşın önerilerinde ve danışmanlık hizmetlerine katkıları sürecinde aktif olarak yenilişimci olarak katkı sunmaktadırlar. Kamuda özellikle bütçe esaslı bir yönetim sistemi ile birlikte inovasyon ile iç denetçilerin denetim raporu önerileri tanımında olan katma değeri daha uygun ve nitelikli sunma fırsatını sağlamaktadır. Özelikle kamu mali yönetimini sadece harcama bağlamında değil mevcut iş yapış biçimimizi bazen unutup teknoloji ile nasıl kolaylaştırıcı oluruz kapsamında etkili bir iç denetim olması gerekliliğini” ifade etti. İnovasyon ile kamu maliyesinde verimliliğin önemine vurgu yapan Başkan Topal bu süreçte iç denetçilerin kamu kurumunda öncü neferler olması gerektiğini belirtti.

Kadıköy Belediyesi İç Denetim Başkanı Mustafa UZUN, böyle geleceğin ve dinamizmin konuşulduğu bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını, kamu yönetiminde denetim sistemleri içinde iç denetimin inovasyon çağında daha da önem kazanacağını belirtti.

Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Derneği Başkan yardımcısı Canip ASLAN ise “bu tür etkinliklerin kişiye gelişinde ve gidişindeki birikimin farkının çok önemli olduğunu, bugün çok doyurucu bir seminere katıldıklarını, mesleki bilinç düzeyinin artmasına katkı sunan bu tür eğitimlerin desteklenmesine” vurgu yaptı.

Hyundai Motor Company iç denetçisi Cantekin Ertekin inovasyonun önemi, iç denetimin değişim süreci ve çevik denetim anlayışı hakkında bilgi verdi.

Denizbank Innovation&Strategy Advisor iç denetçisi Mehmet Gökhan KARATOY inovasyonun iç denetime entegrasyon süreci, sektörel örnekleri kapsamında iyi uygulamalar hakkında bilgi verdi

IMG-20181105-WA0026