Yazılar

Çevik Denetim Webinar

Yazılar

KİDDER webinarları “Denetim Sohbetleri” ile devam ediyor.
KİDDER Başkanı Bahadır TOPAL Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Başkanı Akif AKŞAM ve başarılı çalışmaları ile sektörün tanınan isimlerinden Cantekin ERTEKİN, İç Denetçi Dr. Hakan VELİOĞLU moderatörlüğünde günümüzün önemli kavramlarından olan Yalın ve Çevik Denetimi konuşmak için bir araya geliyor. Cantekin ERTEKİN’in konuya ilişkin sunumu ve sonrasında
Keyifli bir sohbet izlerken aynı zamanda aşağıdaki konularda bilgi sahibi olacaksınız.

Denetim departmanları, kuruluşlarının karşılaştığı yıkıcı inovasyon ve hızla değişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışmaktadır. Günümüz dünyası, işlerin sürdürülebilir olarak daha hızlı, daha erken ve daha az maliyetle gerçekleşmesini hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmak için de çevik metodoloji gibi yöntemler giderek daha da önem kazanmaktadır. Denetim departmanları, kuruluşlarına etkili bir güvence sağlarken, hızlı değişimlere cevap vermek için çevik metodoloji gibi yöntemlerle de entegre olmalıdır.

Çevik denetim, denetim ekiplerinin paydaşların ihtiyaçlarını karşılamalarına, denetim döngülerini hızlandırmalarına, aksyion hızlarının artmasına ve maliyet optimizasyonu sağlamalarına yardımcı olmaktadır.

Tüm paydaşlarımızı 03.06.2020 Saat 20.00’ da gerçekleşecek etkinliğimize davet ediyoruz.

[email protected] adresine mail atarak, etkinliğimize kayıt olabilirsiniz.

 

 

Cantekin ERTEKİN
 can Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Marmara Üniversitesi’nde İnovasyon Yüksek Lisans mezundur.

Koçtaş ve Hyundai şirketlerinde denetçilik görevlerinde bulunmuştur. NN Hayat Emeklilik Şirketinde BT Yönetişim Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Yaklaşık 2 yıldır, Bilgi Güvenliği, KVKK, İnovasyon ve Çevik Dönüşüm üzerine etkinlik ve eğitimler düzenlemektedir.

 

Bahadır TOPAL
 bahadir 1996 yılı Ankara Üniversitesi mezunudur. TBMM’de danışmanlık yaptıktan sonra 2000 yılında Tarım ve Orman Bakanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. IPARD ajansı kuruluş ve akreditasyon çalışmalarında görev aldıktan sonra Müfettiş olarak aynı bakanlıkta çalışmıştır. 2015 yılından beri Tarım ve Orman Bakanlığı İç Denetim Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Topal, yurt dışı kaynaklı proje hazırlama yurtdışı kaynaklı fon denetimi kurumsal yapılanma ve uluslararası akreditasyon  faaliyetlerinin yanısıra çevik denetim, sürekli denetim, veri madenciliği vb konularda çalışmalar yapmaktadır. Bahadır Topal aynı zamanda Kamu İç Denetçileri Derneği Genel Başkanı ve İç Denetim Koordinasyon Kurulu üyesidir.

 

Akif AKŞAM
 akif Mesleki hayatına 2002 yılında Hazine Müsteşarlığı bünyesinde Hazine Kontrolörü olarak göreve başlamış, 2005 yılında “İç Denetim Mesleği, İlkeleri ve Uluslararası İç Denetim Standartları” konulu Yeterlik Tezini hazırlamıştır.

2014 yılında Hazine Müsteşarlığında İç Denetçi olarak atanmış, 2016 yılında İç Denetim Birimi Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Halen İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkan Vekili ve  Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İç denetim, risk yönetimi, iç kontrol, Avrupa Birliği fonlarının denetimi konularında yurtiçi ve yurtdışında toplantılara katılmış, eğitici olarak görev almıştır.

 

Dr. Hakan VELİOĞLU
 hakan Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde, Yüksek Lisans ve Doktorasını Ankara üniversitesinde tamamlamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığında birçok bilişim projesinde yer almış, Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanlığı (IACS) dahil Bakanlıkta çeşitli pozisyonlarda görev yapmıştır. Risk değerlendirme, risk yönetimi, IT denetimi ve yönetişimi konularında uzmandır.

Halen Tarım ve Orman Bakanlığında İç Denetçi olarak çalışmakta olup, Kamu İç Denetçileri Derneği, Eğitim ve Projeler Komitesinde yer almaktadır.