Yazılar

Türkiye İç Denetim Ailesi ve KİDDER Kamu İç Denetçileri Derneği olarak “Bilişimde Denetim Uygulamaları” etkinliğini başarı ile gerçekleştirdik.

Yazılar

Türkiye İç Denetim Ailesi ve KİDDER Kamu İç Denetçileri Derneği olarak “Bilişimde Denetim Uygulamaları” etkinliğini başarı ile gerçekleştirdik.

Dernek Başkanımız Bahadir Topal’ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik ICT Media Genel Yayın Yönetmeni Murat PEHLİVAN, TİDE Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Uluhan Kumru CIA, CPA, İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkan Vekili Akif Akşam, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir’in konuşmalarının ardından İDKK eski başkanlarından İlhan Hatipoğlu’nun Denetimde İDKK’nın fonksiyonu, Bilgi teknolojileri denetimi konusunda kamu iç denetiminde yaşanan gelişmeleri ve tecrübelerini anlattığı konuşması ile devam etti.

Dernek Başkan Yardımcımız Dr. Hakan VELIOGLU moderatörlüğünde
ISACA Ankara Chapter Başkanı Volkan Evrin
SSB – Savunma Sanayii Başkanlığı / Presidency of Defence Industries’dan İç Denetiminden Cetin Karahan, Türk Kızılay Risk ve Uyum Direktörü Hamzah Chorghay, Cloud Security Alliance Yönetim Kurulu Üyesi Gokhan Polat ve SHGM / Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İç Denetim Başkanı Hakan Yıldızın katılımı ile gerçekleştirilen panelde denetimin dijitalleşmesi, bu alanda kullanılan yeni araçlar ve teknolojiler tartışıldı.

TBMM eski İç Denetim Başkanı Faruk Uysal moderatörlüğünde, Dernek Genel Sekreterimiz Mustafa Begen, T.C. Ticaret Bakanlığı İç Denetim Başkanı Mustafa Işık, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Ahmet DİNÇER ve PwC Turkey Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Direktörü Tuğçe Aydoğan’nın katıldığı ikinci panelimizde “Kamu İç Denetiminin Katma Değeri” örneklerle değerlendirildi.

Çağrılı konuşmacımız Sezer Bozkus Kahyaoglu “Bir Risk Kaynağı olarak Teknoloji ve Bir Risk Yönetim Aracı olarak Denetim” konulu sunumunu yaptı.

Son panelimizde ise Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yenal ARSLAN moderatörlüğünde, T.C. Ticaret Bakanlığı İç Denetiminden Ahmet Ertürk, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) İç Denetiminden Fırat BEŞTEPE, PhD, TBD TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Hukuk Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Ali Köksal ve PwC Turkey Siber Güvenlik Ve Gizlilik Hizmetleri Lideri Ulvi Cemal Bucak ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu Veri Güvenliği ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ersin Can Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi neleri kapsıyor, Kamu Kurumları açısından KVKK mevzuatı neleri içeriyor, Kamu BT denetimlerinde görülen temel bulgular ve geleceğin siber tehdit öngörülerini tartıştı.

https://lnkd.in/db5dAeVv linkinden offline olarak da izlenebilecek olan bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesinde organizasyon rolünü üstlenen ICT Media’ya, sponsor olarak etkinliği destekleyen Çekino Bilgi Teknolojileri A.Ş.’ye ve desteklerini esirgemeyen Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na ayrıca sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir